ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΠΨΤ : Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 (18.00-21.00, διαδικτυακά)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΠΨΤ : Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 (18.00-21.00, διαδικτυακά)

“Διαδικτυακή ημέρα καριέρας”

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023


🔺 Ημέρα καριέρας στο ΤΠΨΤ | Career Day DPDA

📅 Τετάρτη 12 Ιουλίου

🕕 18.00-21.00

👥 Διαδικτυακά

Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργάνωσε online ημερίδα με ομιλίες και συζητήσεις με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, διευθυντικά στελέχη και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και δημιουργικών βιομηχανιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν συνοπτικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας στον τομέα τους, καθώς και τις προοπτικές σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους, δηλαδή για νέα παιδιά με υποδομή στις παραστατικές και στις ψηφιακές τέχνες. Μετά από κάθε παρουσίαση, απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η εκδήλωση απευθυνόταν κυρίως σε τελειόφοιτους, αλλά ήταν φυσικά ανοιχτή σε όλες τις φοιτήτριες και σε όλους τους φοιτητές του τμήματος.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00’Αγγελική ΘωμάΣύμβουλος σταδιοδρομίας Γραφείου διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
18.30’Εμμανουέλα ΚαποκάκηΚαλλιτεχνική υπεύθυνη Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας “Πράσσειν Άλογα”
19.00’Ηλίας ΧατζηχριστοδούλουΔιευθυντής του Athens Digital Arts Festival
19.30’Αλέξανδρος-Φάμπιο ΚοίλιαςΛέκτορας-ερευνητής, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στην πολιτιστική κληρονομιά
20.00’Dr Melanie BrierleyIndependent dance and health artist/researcher at Conscious Bodies

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Η Αγγελική Θωμά είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), με μεταπτυχιακές σπουδές σε «Εκπαίδευση – Ανθρώπινο δυναμικό – πολιτικές απασχόλησης». Έχει εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και πιστοποίηση σε Life coaching (ΕΚΠΑ). Είναι εξειδικευμένο στέλεχος διοικητικής υποστήριξης και πιστοποιημένο στέλεχος υποστήριξης ΑΜΕΑ και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Έχει μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία σε δημόσιους κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς: ΟΑΕΔ, ΥΠΑΔ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΝΕΠΕΚΕ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΕΣΑΜΕΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Έχει επίσης συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα με καθήκοντα υλοποίησης, διοίκησης, υποστήριξης, συντονισμού και οργάνωσης.




H Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση ίδρυσε την ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» το 1997 στην οποία είναι καλλιτεχνική υπεύθυνη. Είναι επίσης σκηνοθέτης, σκηνογράφος, σεναριογράφος, ηθοποιός-κουκλοπαίχτης. Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, για παιδιά και ενήλικες θεατές. Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Έχει κάνει 15 θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα (συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Θεάτρου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (με τιμητικά βραβεία), παραστάσεις και διοργανώσεις σε πολλούς Δήμους και εκατοντάδες Σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Όλες οι παραστάσεις με την ομάδα ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» βρίσκονται στην λίστα εγκεκριμένων δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, στον ιστότοπο e-yliko.gr καθώς εκτός από ψυχαγωγικό ενδιαφέρον έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.




Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου είναι ο ιδρυτής της Project210 Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με έδρα την Αθήνα (est. 2008) με αντικείμενο την ανάπτυξη υπηρεσιών οπτικής, επικοινωνίας, καθώς και διαδραστικών & πολυμεσικών εφαρμογών (interactive multimedia & Installations) με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπρόσθετα είναι και ο εμπνευστής και διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας στο κοινό ξεχωριστές εμπειρίες. Το ADAF πραγματοποιείται ανελλιπώς σε ετήσια βάση από το 2005, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πολιτιστικά προγράμματα και εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με 26 βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ του αποδόθηκε ο τίτλος ως ο «EVENT ORGANISER OF THE YEAR» για το 2020. Επιπρόσθετα μετέχει ως μέντορας σε δημιουργικά projects, παρίσταται ως μέλος σε κριτικές επιτροπές και μετέχει στην ανάπτυξη και υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σχετικά με το σύγχρονο πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια και έχει διεξάγει εργαστήρια σχετικά με την ψηφιακή τέχνη και τον σύγχρονο πολιτισμό. Αυτή την περίοδο ασχολείται με προγράμματα ανάπτυξης κοινού, ερευνητικά προγράμματα επάνω στις συμπεριφορές του κοινού και την τεχνητή νοημοσύνη / εξοικείωση του κοινού μέσω της χρήσης νέων μέσων. Έχει ιδιαίτερη έφεση να κτίζει κώδικες επικοινωνίας και να υλοποιεί αστικές πρωτοβουλίες για την μεγάλη πόλη και τον άνθρωπο.




Ο Αλέξανδρος Φάμπιο Κοίλιας είναι κάτοχος Ενιαίου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Μεταπτυχιακού τίτλου από το University of Kent, United Kingdom, στην οπτικοποίηση της αρχιτεκτονικής (Architectural Visualisation). Επίσης, είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στον τομέα της Εικονικής Πραγματικότητας. Η Διατριβή του έχει τίτλο: “Ευφυής μοντελοποίηση της συμπεριφοράς της ανθρώπινης κίνησης κατά τη διάρκεια αλληλεπίδρασης με εικονικό πληθυσμό σε εικονικά Περιβάλλοντα”. Έχει επαγγελματική εμπειρία ως 3D Artist σε VFX (Visual Effects) Studio και ως freelancer artist στα τρισδιάστατα γραφικά και συγκεκριμένα στον χώρο της διαφήμισης, του κινηματογράφου και της οπτικοποίησης της αρχιτεκτονικής. Από τον Οκτώβρη του 2022 εργάζεται ως εντεταλμένος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στα Τρισδιάστατα Γραφικά και στην Οπτικοακουστική δημιουργία και ως επισκέπτης καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΕΚΠΑ (Εισαγωγή στον σχεδιασμό με χρήση τρισδιάστατων γραφικών). Από τον Απρίλη του 2022 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου εργάζεται σε διάφορα projects, και κυρίως στη ρεαλιστική ψηφιακή αναπαράσταση μνημείων. Τα επιστημονικά/επαγγελματικά του ενδιαφέροντα είναι: η εικονική πραγματικότητα, τα εμβυθιστικά εικονικά περιβάλλοντα, η αλληλεπίδραση ανθρώπου υπολογιστή, τα τρισδιάστατα γραφικά, η τρισδιάστατη μοντελοποίηση, ο σχεδιασμός, ο τρισδιάστατος φωτορεαλισμός και οι τρισδιάστατες εικονικές τεχνολογίες.




Based in the Northwest UK, Dr Melanie Brierley (Mel) is a dance and health artist and registered somatic movement educator (ISMETA) advocating for the benefits of movement and dance to health and wellbeing. Through a process of artful caring, Mel facilitates somatically informed movement and dance practice to support the physical, cognitive, emotional, social, and spiritual needs of each person. Mel offers specialist Connect & Flow movement/dance sessions and one to one Home Performance practice for the Parkinson’s community. She facilitates group and one to one movement/dance practice with people living with other neurological conditions such as Dementia, Multiple Sclerosis, MSA, Limb-Girdle Muscular Dystrophy, and Stroke. Both nationally and internationally, Mel delivers professional training and mentoring in dance/movement for the Parkinson’s community.