Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών

Εγκαταστάσεις

Το ΤΠΨΤ στεγάζεται σε τέσσερα (4) κτηριακά συγκροτήματα στην πόλη του Ναυπλίου τα οποία αξιοποιεί από κοινού με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών:

  • Κτήριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη. Περιλαμβάνει τα Γραφεία της Γραμματείας της Σχολής (ΤΘΣ και ΤΠΨΤ) και μια αίθουσα διδασκαλίας.
  • Κτήριο στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’ & Ηρακλέους (Κεντρικά Διδακτήρια Σχολής Καλών Τεχνών). Περιλαμβάνει γραφεία διδασκόντων και τεχνικού προσωπικού, δυο (2) αίθουσες διδασκαλίας από τις οποίες η μια προσφέρεται και για πρακτικές ασκήσεις (Λήδα Τασοπούλου), τη Βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών (ΤΘΣ και ΤΠΨΤ) καθώς και μια αίθουσα υπολογιστών Η/Υ της βιβλιοθήκης.
  • Κτήριο στην Άρια (Τέρμα Ρετάλη, Πάροδο Ροδίου). Αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 400 τ.μ. και α’ όροφο επιφάνειας 194 τ.μ. καθώς και βοηθητικούς χώρους 396 τ.μ.. Το κτήριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει 4 αίθουσες χωρητικότητας τουλάχιστον 60 ατόμων έκαστη, 1 αίθουσα χωρητικότητας τουλάχιστον 120 ατόμων, ένα εργαστήριο υπολογιστών για τους φοιτητές 25 θέσεων, αίθουσα εργασίας διδασκόντων 10 θέσεων καθώς και χώρο για πρόβες και αποθήκευση υλικού. Οι υπάρχοντες χώροι διδασκαλίας (6 αίθουσες δυναμικότητας 480 θέσεων) καλύπτουν τις βασικές διδακτικές ανάγκες του ΠΠΣ, εφόσον αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες και με ορθολογική διαχείρισή τους. Οι χώροι διδασκαλίας διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, προβολικό, και πίνακες). Στο κτήριο υπάρχει ειδική κατασκευή πρόσβασης σε ΑΜΕΑ.
  • Επιπλέον υπάρχει Εργαστήριο Σκηνογραφίας στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου και Μικράς Ασίας, που χρησιμοποιείται και από τα δύο τμήματα της σχολής και είναι πλήρως εξοπλισμένο.
  • Το ΤΠΨΤ διαθέτει Χώρο Σίτισης των φοιτητών σε μισθωμένο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (κοινός για τη Σχολή Καλών Τεχνών), στην οδό Χαρμαντά και Ν. Λάμπρου, Συνοικισμός, Ο.Τ. 38

Σημείωση: Φωτογραφίες και εκτενές οπτικοακουστικό υλικό από τους χώρους του ΤΠΨΤ βρίσκεται επιμελημένο στο βίντεο παρουσίασης του τμήματος (2024)