Τέταρτη ομιλία στα πλαίσια της δράσης “Τρίπολη: 2/μηνο αφιερωμένο στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη”

Τέταρτη ομιλία στα πλαίσια της δράσης “Τρίπολη: 2/μηνο αφιερωμένο στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη”

Κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,

 

Για αυτήν την Τετάρτη ο Μιχάλης Μπατιστάτος, ΕΔΙΠ στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μιλήσει για “Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα drones: Η περίπτωση της Αρκαδίας”.

 

Μπορούν τα drones να «απογειώσουν» την Αρκαδία;

 

Ένα ελικοπτεράκι που βλέπουμε ξαφνικά να αιωρείται 20 μέτρα πάνω από εμάς αποτελεί πλέον συνηθισμένο θέαμα, είτε σε κάποια πλατεία, είτε σε εκδηλώσεις, ακόμα και στην περιφερειακή διαδρομή του χιονοδρομικού μας κέντρου. Τι παραπάνω όμως μπορεί να προσφέρει σήμερα ένα μη επανδρωμένο όχημα (drone) και ποιες εξελιγμένες υπηρεσίες μάς υπόσχεται για το αύριο;

 

Ο Μιχάλης Μπατιστάτος θα παρουσιάσει τεχνολογίες αιχμής των συστημάτων drones και θα εξηγήσει πώς η Αρκαδία, ως μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από αγροτική παραγωγή, τουρισμό, αλλά και μεγάλους ορεινούς όγκους,  θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή τη νέα αναπτυσσόμενη τεχνολογία.

 

Οι ομιλίες γίνονται στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης στις 7.00μ.μ., διοργανώνονται από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, έχουν δωρεάν είσοδο, και είναι ανοικτές σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να συζητήσουν θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας. Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών στη σελίδα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών: dit.uop.gr

 

Παρακαλώ πολύ βρείτε συνημμένο το δελτίο τύπου για την τέταρτη ομιλία.

 

Σημειώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για τις ομιλίες στις οποίες κάποιος συμμετέχει.

 

 

Με εκτίμηση,


Από τη Γραμματεία του ΤΠΨΤ
Σωτηρία Παπαγεωργίου

ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού
s.papageorgiou@uop.gr

τηλ. 27520 96125

 

Virus-free. www.avast.com