Επίσκεψη και Διάλεξη της Προσκεκλημένης Καλλιτέχνιδος Βασιλικής Λεγάκη (Διδάσκων Λ. Μεσσηνέζης) | 18.12.2024, 15:00-18:00 Αίθουσα Α1 (Κτήριο Άριας)

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο του μαθήματος Σύγχρονη και Avant-Garde Μουσική,  θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης διάλεξη και παρουσίαση του ερευνητικού έργου της βραβευμένης συνθέτριας / καλλιτέχνιδος και υποψήφιας διδάκτωρ Βασιλικής ΛεγάκηΗ διάλεξη είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Σχολής Καλλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Τοποθεσία: Αίθουσα Α1 (Κτήριο Άριας)

Ημερομηνία: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

Ώρα: 15:30 – 18:00
Ομιλήτρια: Βασιλική Λεγάκη,
Ειδικότητα: Μουσικολόγος, συνθέτρια, sound artist, ερευνήτρια.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Βασιλική Λεγάκη είναι Μουσικολόγος, συνθέτρια και sound artist. Το έργο της κυμαίνεται από συμφωνική ορχήστρα, μουσική δωματίου, σόλο και σκηνική μουσική έως ακουσματική μουσική και ηχητικές εγκαταστάσεις.  ́Έχει δουλέψει με σημαντικά μουσικά σύνολα στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπως τους Klangforum Wien, Trio Accanto, BBC Singers, Mdi Ensemble, Zone Expérimentale, Alea III, Fidelio Trio και Angel Orchestra (Peter Fender). Τα έργα της έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής, ακαδημίες, και διαγωνισμούς στην Ευρώπη, Αμερική, Λατινική Αμερική και Καναδά, όπως: Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη (Αθήνα, 2022, Διαγωνισμός Τέχνης και Multimedia, Α’ Βραβείο, με το έργο Περιστροφές για 13 ηχεία, ηχητική εγκατάσταση), Μια Γέφυρα Μουσικής Πάνω από τη Συγγρού Vol. 6 (Αθήνα, 2021 ανάθεση έργου με χρηματοδότηση από την Στέγη Γραμμάτων και τεχνών και του Ιδρύματος Ωνάση), 32ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Alea III (Βοστώνη 2016, Διαγωνισμός σύνθεσης, Α’ Βραβείο και βραβείο κοινού με το έργο The Passage για επτά φαγκότα), Sorodha Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης (Αμβέρσα, 2017, Φιναλίστ στην κατηγορία σύνθεσης για σόλο μαρίμπα με το έργο 43 Sunsets) κ.α. Έχει Σπουδάσει μουσικολογία και σύνθεση (BΜus, MΜus) στο Πανεπιστήμιο Royal Holloway του Λονδίνου, ενώ επί του παρόντος εκπονεί διδακτορική διατριβή στη σύνθεση, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επιβλέποντες καθηγητές τους Δημήτρη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Κόκορα, και Γεώργιο Κίτσιο. Στην διατριβή της εξετάζει την σημασία της θέσης και κίνησης ηχητικών αντικειμένων και γεγονότων, για την απόδοση και αντίληψη του χώρου.