2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή

2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή

27-28 Σεπτεμβρίου 2023

To CHIGreece 2023 αποτελεί το δεύτερο συνέδριο με θέμα την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου – Η/Υ και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομάδα Εργασίας της ACM (Greek SIGCHI).

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν καταξιωμένες/οι εισηγήτριες κι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα στον χώρο του σχεδιασμού αλληλεπιδραστικών συστημάτων, της ευχρηστίας και των ευφυών διεπαφών.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Connect. Engage. Inspire», με στόχο να αποτελέσει το σημείο συνάντησης που θα φέρει κοντά την κοινότητα που ασχολείται με την χρηστοκεντρική σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση διαδραστικών συστημάτων με στόχο τη βελτίωση της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας των συστημάτων αυτών, την εργονομία των προϊόντων, καθώς και νέες/ους ερευνήτριες/ές που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα συνέδριο διεθνούς εμβέλειας.

Το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στον ιστοχώρο του συνεδρίου: https://chigreece.gr/2023.

Το CHIGreece 2023 θα συστεγαστεί με το συνέδριο MobileHCI 2023, το κορυφαίο συνέδριο στο πεδίο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή για κινητό υπολογισμό. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό φόρουμ για ακαδημαϊκούς, προγραμματιστές υλικού και λογισμικού, σχεδιαστές και επαγγελματίες με σκοπό να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις για την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με και μέσω κινητών συσκευών, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Θεματικές:
Full and Short research papers
Exhibition & Interactive Experiences
Doctoral Consortium

Τα συνέδρια CHIGreece 2023 και MobileHCI 2023 θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 27-28 και 26-29 Σεπτεμβρίου 2023 αντίστοιχα.